Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Gothamlab: Φτιάχνοντας καλάθια από καφάσια

Ο Μάρτιν Γαβρίλης γεννήθηκε πριν περίπου 30 χρόνια στον Ναύπλιο και σπούδασε Αρχιτεκτονική και Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο της Πεσκάρα στην Ιταλία. Το 2011, είχε την έμπνευση να σχεδιάσει και να κατασκευάσει πρωτότυπα (και πανέμορφα) ξύλινα καλάθια για ποδήλατα από καφάσια. Για το λόγο αυτό έστησε την Gothamlab με τον αδερφό του Παναγιώτη, και άνοιξαν ένα εργαστήρι στην πόλη που μεγάλωσαν. Σήμερα, τα καλάθια τους στολίζουν εκατοντάδες ποδήλατα σε Ευρώπη και Αμερική αποδεικνύοντας ότι η ιδέα του Μάρτιν έπιασε!


Ποια ανάγκη σε ώθησε ν' αρχίσεις να φτιάχνεις καφάσια για ποδήλατο; Πώς προέκυψε η ιδέα; 
Κίνητρο για το σχεδιασμό του συγκεκριμένου προϊόντος υπήρξε η προσωπική μου ασχολία και αγάπη για την αστική ποδηλασία αλλά και η αυξανόμενη τάση που σημείωσε παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Παρατήρησα, πως ενώ θα μπορούσε κανείς να συνθέσει ένα ολόκληρο ποδήλατο σύμφωνα με την προσωπική του αισθητική, τα καλάθια των ποδηλάτων είχαν ένα πολύ συγκεκριμένο και, πολλές φορές, περιοριστικό ύφος. Έτσι μπήκα στη διαδικασία να επανασχεδιάσω ένα καλάθι-καφάσι το οποίο έχει τις προδιαγραφές να τοποθετηθεί εύκολα σε οποιοδήποτε ποδήλατο και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στον αγοραστή του να το διαμορφώσει με βάση το γούστο του.
  

Ο πελάτης δηλαδή, διαλέγει τα χαρακτηριστικά του καλαθιού που θα φτιάξεις για το ποδήλατό του; Τα καλάθια ταιριάζουν σε όλα τα ποδήλατα; 
Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να συνθέσει όπως αυτός θέλει το καλάθι του. Μπορεί να διαλέξει, μέσα από μια μεγάλη γκάμα χρωματικών αποχρώσεων που του προσφέρουμε, είτε ουδέτερους και παραδοσιακούς είτε δυνατούς και μοντέρνους συνδυασμούς χρωμάτων. Μπορεί ακόμα να επιλέξει και το τι χρώμα θα έχουν το λογότυπο αλλά και τα δερμάτινα λουράκια που το συνοδεύουν. Ο πελάτης επίσης παραλαμβάνει ένα κιτ εγκατάστασης μαζί με τις οδηγίες εφαρμογής του, που επίσης σχεδιάσαμε και κατασκευάζουμε εμείς.
  

Με τον αδερφό σου έχετε ιδρύσει την Gothamcargo. Πόσα χρόνια φτιάχνετε καλάθια και τι υλικά χρησιμοποιείτε; 
Το Gothamcargo project ξεκίνησε το 2011. Το ξύλο, το δέρμα και το αλουμίνιο είναι τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή τους. 

Έχετε παραγγελίες για τα ξύλινα καλάθια σας και από το εξωτερικό; Σε ποιες χώρες; Δουλεύουμε κυρίως μέσω internet και ως επί το πλείστον με το εξωτερικό. Συνεργαζόμαστε με περισσότερα από τριάντα καταστήματα σε Ευρώπη και Αμερική και κάνουμε διανομές μέσω του online shop μας σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα τα καλάθια μας μπορεί να τα συναντήσει κανείς από το Ελσίνκι και τη Βαρκελώνη μέχρι το Πουέρτο Ρίκο και τη Σιγκαπούρη. 

Η ιδέα σας χαρακτηρίζεται ως πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα. Τελικά μια καλή ιδέα θα δώσει λύση στην κρίση; 
Πιστεύω πως στη χώρα μας υπάρχουν άνθρωποι με πολύ ωραίες ιδέες, με γνώσεις και θέληση που είναι διατεθειμένοι να κάνουν ωραία πράγματα. Οι δυσκολίες όμως που αντιμετωπίζει κανείς για να πραγματώσει τα σχέδιά του είναι πολύ μεγάλες. Οι μικρές επιχειρήσεις είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουν στις μέρες μας, αυτό είναι μια πραγματικότητα αναμφισβήτητη. Εμείς, από τη μεριά μας κάνουμε μια ειλικρινή προσπάθεια με τα μέσα που διαθέτουμε, προσπαθώντας να ξεπερνάμε όσο γίνεται τα εμπόδια που υπάρχουν, όπως άλλωστε κάνει και ο περισσότερος κόσμος. 




Πηγή: lifo.gr

www.gothamcargo.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου