Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Καλλιτέχνης ξεπουλάει τα έργα του για να στηρίξει το Νεπάλ

Μέσω της τέχνης επέλεξε ο καλλιτέχνης Thomas Yang να δείξει τη συμπαράστασή του στο Νεπάλ, στο οποίο πολύ πρόσφατα δύο ισχυροί σεισμοί είχαν σαν αποτέλεσμα σημαντικές καταστροφές και χιλιάδες απώλειες ανθρώπινων ζωών.



Χιλιάδες νεκροί και εκατοντάδες χιλιάδες κατεστραμμένα κτήρια είναι ο τραγικός απολογισμός των δύο φονικών σεισμών που ταρακούνησαν το Νεπάλ μόλις λίγες ημέρες πριν. Στον απόηχο τους και ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες να στηριχθεί η χώρα ξανά στα πόδια της σε βάθος χρόνου, όλος ο κόσμος έχει ενωθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτήν την ξαφνική καταστροφή. Στο διαδίκτυο, τα διάφορα κοινωνικά δωμάτια που συγκεντρώνουν εκατομμύρια χρηστών από όλα τα μέρη της γης, υπενθυμίζουν τη σεισμική καταστροφή και ζητούν από τα μέλη τους την ελάχιστη οικονομική συνδρομή για τη στήριξή των πληγέντων.

Κινητοποιημένοι επίσης, είναι και οι άνθρωποι της τέχνης οι οποίοι και αυτοί μέσα από τη δουλειά τους προσπαθούν αφενός να ευαισθητοποιήσουν και αφετέρου να παρακινήσουν τους ανθρώπους –όσο μακριά και από τον τόπο καταστροφής κι αν βρίσκονται- να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα καλλιτέχνη αποτελεί και ο Thomas Yang, ο οποίος σε μία προσπάθεια να "μιλήσει" για την τραγωδία στο Νεπάλ σχεδίασε μία σειρά από 100 έργα τέχνης τα οποία και διέθεσε προς πώληση με σκοπό τη χρηματική ενίσχυση του οργανισμού: Red Cross Nepal Earthquake Relief.


Για τα έργα του εμπνεύστηκε από τη μεγάλη του αγάπη τα ποδήλατα και σχεδίασε έναν ποδηλάτη η κάπα του οποίου κόκκινη – συμβολίζοντας το αίμα- σχηματίζει το σχήμα της χώρας του Νεπάλ. Μέσα από το έργο του προσπαθεί επίσης να δώσει μία ηθική συμπαράσταση στους ανθρώπους υπενθυμίζοντας τους ότι πρέπει να φανούν δυνατοί για να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Τα 100 του έργα, όλα δυναμικά και ιδιαίτερα συγκινητικά, ξεπουλήθηκαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ενώ συνολικά συγκεντρώθηκαν 6.000 δολάρια για τον οργανισμό.  Ο Thomas απέδειξε για μία ακόμη φορά τη δυναμική της τέχνης και υπενθύμισε την ανάγκη της συσπείρωσης και της ομαδικότητας σε περιόδους κρίσης και όχι μόνο.

Πηγή: pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου