Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ποδηλατοβόλτα για το «Wheeling2help vol.2»

Οι On Bikes - Ποδηλάτες Κομοτηνής μαζί με τη ΔΚΕΠΠΑΚ του Δήμου Κομοτηνής, το Europe Direct Κομοτηνής, το σύλλογο ατόμων με κινητικά προβλήματα Περπατώ - Perpato και την κίνηση πολιτών «ΠΛΑΤΕΙΑ» διοργανώνουν ποδηλατοβόλτα στην Κομοτηνή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το «Wheeling2help vol.2».


Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 20:00 σας περιμένουμε στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής για να ποδηλατήσουμε στους δρόμους της πόλης και να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις που θα γίνουν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Το Wheeling2Help μια δράση αγάπης και αλληλεγγύης, με κύριο σκοπό μέσα από διάφορα δρώμενα που αφορούν κοινωνικά θέματα όπως η υγεία, ο αθλητισμός και το περιβάλλον, να εμπνεύσει του νέους στον εθελοντισμό, ξεκίνησε το 2015 όπου οι εμπνευστές του ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση μαζί με μία μικρή ομάδα εθελοντών ξεκίνησαν ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα διασχίζοντας 2,500 χλμ σε 35 ημέρες, περνώντας από 8 χώρες. Ο σκοπός τους, ο οποίος και επιτεύχθηκε, ήταν να μαζέψουν χρήματα για τα παιδιά της «Φλόγας».



Το ταξίδι τους συνεχίζεται με το wheeling2help vol 2 με στόχο αυτή τη φορά να συγκεντρωθεί το ποσό το 19.000 ευρώ, μέσα από μία διαδικτυακή καμπάνια, (http://www.giveandfund.com/giveandfund/project/wh), για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, εκ των οποίων πέντε θα λάβει η κάθε πόλη σταθμός, προκειμένου να παραχωρηθούν σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Θα ξεκινήσουν ποδηλατώντας στις 7 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ξεκινάνε οι παραολυμπιακοί αγώνες στη Βραζιλία, από την Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξουν στις 9 Οκτωβρίου στην Κρήτη.

Σταθμοί τους θα είναι 20 πόλεις μεταξύ των οποίων και η Κομοτηνή όπου θα πραγματοποιηθούν γιορτές εθελοντισμού, αθλητισμού και ευαισθητοποίησης όχι μόνο για τη συγκέντρωση του ποσού των 19.000 ευρώ αλλά και για να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα άτομα με αναπηρία.

Γίνε κι εσύ αμαξίδιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου