Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Η Θράκη αγαπάει το ποδήλατο. Πόλεις με ποδήλατο=Ανθρώπινες πόλεις. Φωτορεπορτάζ από τις ποδηλατουπόλεις της Θράκης. Η ανταπόκριση της εκπαιδευτικού Φραντζέσκας Ρωμάνου. Στις Ορθοπεταλιές #154

Ορθοπεταλιές #154 - Η Θράκη αγαπάει το ποδήλατο

Μετακίνηση με ποδήλατο στην Κομοτηνή (Φωτό: Φραντζέσκα Ρωμάνου)
Ορθοπεταλιές #154 - Η Θράκη αγαπάει το ποδήλατο


Η εκπαιδευτικός - καθηγήτρια φυσικής αγωγής σε Λύκειο του Πειραιά – και λάτρης του ποδηλάτου Φραντζέσκα Ρωμάνου ταξίδεψε πριν από λίγες ημέρες στη Θράκη. Επισκέφτηκε την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη ζήλεψε με το πόσο ανθρώπινες, φιλικές είναι οι πόλεις και ενθουσιάστηκε με τις ποδηλατικές υποδομές και την αγάπη των θρακιωτών για το ποδήλατο. Μας έστειλε πλούσιο φωτορεπορτάζ και την ευχαριστούμε πολύ. 

Οι κάτοικοι των παραπάνω δήμων μετακινούνται με ποδήλατο, έχουν βάλει το πετάλι στη ζωή τους και έτσι βελτιώνουν και την ποιότητα των πόλεών τους. Όπως επισημαίνει η Φραντζέσκα Ρωμάνου «καλό είναι να βλέπουμε και τα καλά και ωραία και της χώρας μας». Συμφωνούμε και επαυξάνουμε διότι πρέπει να μεταφέρουμε στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας τα καλά παραδείγματα. 

Ιδού η ανταπόκρισή της από τις ποδηλατουπόλεις της Θράκης:

 

Κομοτηνή
 «Αυξάνονται και πληθύνονται οι ποδηλάτες σε μία ανθρώπινη πόλη. Ποδηλατόδρομοι, ποδηλατοστάσια, κοινόχρηστα ποδήλατα και ο κυριότερο πολλοί ποδηλάτες όλων των ηλικιών! Τέλος, ποδήλατα κλειδωμένα με απλές κλειδαριές ή χωρίς καθόλου κλειδαριές, γιατί εδώ δεν κλέβουν. Αξιέπαινη η τοποθέτηση κοινόχρηστων ποδηλάτων έξω από το σταθμό του ΚΤΕΛ, έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας και στα γύρω επαρχιακά μέρη».
 
Ο κόσμος στην Κομοτηνή κάνει ποδήλατο



Θέσεις στάθμευσης για ποδήλατο στην Κομοτηνή



Στην Κομοτηνή οι πολίτες μετακινούνται με ποδήλατο


Ποδήλατα έξω από τα καταστήματα στην πόλη τη Κομοτηνής...

Ποδήλατα στις πλατείες της Κομοτηνής...


Κοινόχρηστα ποδήλατα στην Κομοτηνή. Ποδήλατα παντού!

Ξάνθη
«Ποδηλατόδρομος μέσα στο πάρκο, το οποίο βρίσκεται μέσα στην πόλη. Παρ’ ότι η πόλη έχει ανηφόρε, ο κόσμος κάνει ποδήλατο. Κι εδώ πάρκινγκ με "ψεύτικες" κλειδαριές γιατί κι εδώ δεν κλέβουν!  Κι εκτός του ποδηλατόδρομου μέσα στο πάρκο, υπάρχει και ποδηλατόδρομος περιφερειακά του πάρκου. Η πόλη όμορφη, ζωντανή, εναλλακτική... ανθρώπινη!».


Ποδηλαδρόμος στο πάρκο της Ξάνθης


Θέσεις στάθμευσης για ποδήλατο στην Ξάνθη

Μετακίνηση με ποδήλατο στον ποδηλατόδρομο της Ξάνθης
Αλεξανδρούπολη
«Κι εδώ ποδήλατα, όχι όμως όπως στην Κομοτηνή. Η Κομοτηνή προηγείται, ακολουθεί η Ξάνθη και έπεται η Αλεξανδρούπολη. Κι εδώ κλειδαριές της...πλάκας κι εδώ ποδηλατόδρομος».
Ποδηλατόδρομος στην Αλεξανδρούπολη


Θέσεις στάθμευσης για ποδήλατο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης



Oι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση

Πηγή: 
http://www.tanea.gr/opinions/blogs/article/5401442/orthopetalies-154-h-thrakh-agapaei-to-podhlato/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου